מדינות רבות ברחבי העולם מכירות בבני זוג של אזרחי המדינה ככאלה הזכאים לקבל אזרחות באופן אוטומטי.

אך האם ניתן להעביר גם אזרחות פורטוגלית בין בני זוג? ואם כן כיצד עושים זאת על הצד הטוב ביותר? את כל מה שאתם צריכים לדעת על קבלת דרכון פורטוגלי עבור בן או בת זוג ריכזנו עבורכם במאמר הבא.

כלכליסט

ראשית נתחיל מהשורה התחתונה, בני או בנות זוג של אזרחים פורטוגלים זכאים גם הם לקבל אזרחות פורטוגלית.

כך שאם בן או בת הזוג שלכם מחזיק או מחזיקה בדרכון פורטוגלי, אתם בדרך הנכונה לקבל גם אזרחות אירופאית לכל דבר ועניין.

מהי החשיבות של קבלת אזרחות פורטוגלית?

לא בכדי אנשים רבים מבררים האם בן או בת הזוג שלהם מחזיק באזרחות נוספת.

קבלת אזרחות אירופאית יכולה להפוך את החיים של כל אחד ואחת מאיתנו להרבה יותר קלים ופשוטים.

ישראלים רבים אשר מתקשים לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם בישראל רואים באירופה כיעד משתלם ואקזוטי לעבור אליו.

בשונה מאשר בישראל, באירופה אזרחי האירוח האירופי זכאים לקבל הטבות רבות אשר הופכות את חייהם להרבה יותר פשוטים.

בין שלל ההטבות תוכלו למצוא: לימודים מסובסדים, מעבר בין כל מדינות האיחוד האירופי ללא כל מגבלה, עזרה ברכישת נכסים, טיפולים רפואיים במחירים משתלמים והיד עוד נטויה.

מה החוק קובע על קבלת אזרחות פורטוגלית לבן או בת זוג?

החוק בפורטוגל אומנם מתיר לבני או לבנות זוג לדרוש אזרחות פורטוגלית, אך חשוב מאוד שתכירו את החוק על מנת שתדעו מה הוא דורש במדויק.

ראשית, אחד מבני הזוג חייב להחזיק באזרחות פורטוגלית מבעוד מועד על מנת שבן או בת הזוג שאינם מחזיקים באזרחות ידרשו אחת כזאת.

אם בן או בת הזוג נמצאים עדיין בתהליכים של קבלת האזרחות, צריך להמתין עד אשר מקבלים את הדרכון באופן פורמלי.

התנאי הראשון בכל הקשור אל קבלת אזרחות פורטוגלית לבן זוג קשורה לזמן הנישואים.

כאשר המחוקק הפורטוגלי קובע כי על מגיש הבקשה להיות נשוי לאזרח הפורטוגלי במשך שלוש שנים לכל הפחות.

כל זאת על מנת למנוע מצב של נישואים פיקטיביים לצורך קבלת אזרחות, דבר שקורה במדינות רבות באירופה ובעולם כולו.

תנאי נוסף קובע כי על המתאזרח לגלות זיקה מסוימת אל פורטוגל ואל סממניה.

הדוגמאות הנפוצות ביותר הם ידיעת השפה הפורטוגזית, לימודים אקדמיים באחד ממוסדות הלימוד במדינה, תרומה למדינה בצורה כזאת או אחרת, מגורים בפורטוגל ביחד עם בן או בת הזוג המחזיקים בדרכון פורטוגל יועוד.

רק כאשר מתקיימים כל התנאים הללו, המחוקק רשאי לאשר את בקשת האזרחות.

זוהי הסיבה שחשוב מאוד להגיע מוכנים עם כל המסמכים הנדרשים על מנת לקצר את התהליך.

תוך כמה זמן ניתן לקבל אזרחות פורטוגלית?

אך גם כאן חשוב מאוד לעשות עבודה מקדימה ולהכין את כל המסמכים הנחוצים על מנת למנוע מצב של המתנה או חוסר הבנה.

בשנים האחרונות חלה עלייה גורפת בכמות הבקשות המגיעות אל השגרירות הפורטוגלית בישראל מאזרחים המבקשים לקבל אזרחות פורטוגלית.

ייעוץ עם אנשי מקצוע יעשה לכם לא מעט סדר בראש, ויכין אתכם בדיוק אל כל הצעדים הנדרשים מבחינתכם בכדי שתוכלו להשלים את התהליך.

בסופו של יום, ככל שתגיעו מוכנים יותר כך תוכלו לסיים את התהליך בצורה מהירה ואפקטיבית יותר.

קבלת אזרחות פורטוגלית יכולה לפתוח לכם לא מעט דלתות והזדמנויות שלא חלמתם עליהם.

כתיבת תגובה